Bidon of drinkrugzak – Welke is beste?

Drinken uit een bidon of drinkzak tijdens het fietsen is uiterst belangrijk. Te weinig drinken is nadelig voor je krachttoer. Om ervoor te zorgen dat je altijd gehydrateerd blijft, kun je ervoor kiezen om een bidon of een drinkrugzak mee te nemen tijdens het fietsen. In deze blog leggen we het verschil uit en waarom het voor jou belangrijk is om voldoende drinken mee te nemen op de fiets.

 

Bidon

Bidons zijn niet alleen populair in de wielerwereld maar worden in bijna elke sport gebruikt. Het is  waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om water of een sportdrank mee te nemen. Daarom zijn er ook zoveel verschillende bidons. Maar waar moet je opletten bij het kopen van een bidon?

Vraag jezelf als eerste af hoeveel sportdrank of water je in je bidon wilt meenemen. De meeste bidons hebben een inhoud van 550 ml. Wilt u meer mee nemen? U kunt er ook voor kiezen om meerdere bidons mee te nemen tijdens het fietsen.

Wanneer je ervoor kiest om een bidon op je fiets mee te nemen, heb je ook een goede bidonhouder nodig. Tegenwoordig is de keuze aan bidonhouders ook erg breed. Welke je nodig hebt, hangt vooral af van je gebruik.

 

Hoe werkt een drinkrugtas?

De drinkrugtas is een watertank die te openen is met een grote knop aan de bovenzijde. Via deze opening kun je het water of de sportdrank bijvullen in de drankzak. Met het mondstuk op zijn plaats drink je gemakkelijk door tijdens het fietsen.

 

Pluspunten drinkrugtas

Er zijn verschillende voordelen van drinkzakken ten opzichte van waterflessen. Ten eerste kun je meer water meenemen dan met een of meer waterflessen. Bovendien hoef je, in tegenstelling tot een bidon, je gewicht niet op de fiets te verplaatsen en kun je je handen aan het stuur houden. Daarnaast hoef je je met een waterzak geen zorgen te maken dat je je drankje verliest tijdens het fietsen op ruw terrein. Daarom kun je er zeker van zijn dat je tijdens je rit gehydrateerd blijft door een drinkzak te gebruiken.

 

Minpunten drinkrugtas

Een nadeel van het gebruik van een drinkzak is dat je veel kunt zweten tijdens het fietsen met een fietsrugzak. Gelukkig zijn bijna alle fietsrugzakken nu voorzien van ventilatie in de rug. Hierdoor kan ook de warmte van je rug goed worden afgevoerd. Houd er ook rekening mee dat je ook een paar liter water mee moet nemen. Daar hoef je je bij de bidon natuurlijk geen zorgen over te maken. Tot slot dient u de drinkzak na gebruik schoon te houden. Veel drankzakken kunnen nu Binnenste buiten gekeerd worden. Zo kun je ze beter schoonmaken en drogen en voorkom je de kans op schimmelvorming.

 

VRAGEN

Geen probleem, je kunt altijd contact opnemen met een van onze product experts voor een persoonlijk advies. Wij wensen je veel plezier onderweg.

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.