Dingen die je alleen op wintersport doet

safe_imageKomende week barst in het Zuiden van het land carnaval weer los. Maar dat betekent dus ook dat een hoop Nederlanders naar de Alpen vertrekken voor een week wintersport. Het is voor velen de leukste vakanties van het jaar, omdat we dan helemaal uit onze comfort zone gaan. Deze 10 dingen doen we namelijk alleen op wintersport!

1. Lunchen met friet. Drie keer in één week.

Het begint ’s morgens al met warme Apfelstrudel bij de koffie. Een paar uur later is het tijd voor de lunch en dan komt er ongetwijfeld friet op tafel. En dat drie keer in één week. Of twee keer spaghetti bolognese. Tijdens de wintersport laten we ons wat eten betreft helemaal gaan. Herkenbaar?

2. Shotjes…

Jägerbomb, Flügel, Genepy, Chartreuse: normaal gesproken moet je er niet aan denken, aan al die smerige shotjes, maar tijdens het après-skiën slaan we het zonder problemen achterover. Nou ja, zonder problemen? Het is maar goed dat je de volgende dag voldoende frisse lucht krijgt!

3. Om 22.00 uur naar bed gaan

Na een dag actief skiën of snowboarden ben je echt toe aan goede nachtrust. Maar al om 22.00 uur? Dat gebeurt alleen maar tijdens de wintersport.

4. Iedere ochtend je wekker zetten

Tijdens welke vakantie zet jij iedere dag je wekker? En dan ook nog best wel vroeg, rond 07.30 uur? Juist, dat doe je alleen tijdens een vakantie in de sneeuw, want om 09.00 uur wil jij met de eerste lift naar boven.

5. Twee keer achter elkaar dezelfde sokken aan

Thuis zou je dit echt nooit doen, twee keer achter elkaar dezelfde sokken aan, maar tijdens de wintersport doe je dat gewoon. Heel eerlijk: het kan ook best hoor, zeker wanneer je sokken van goede kwaliteit wol hebt (die gaan niet zo snel stinken).

6. Voor de lol met -15 naar buiten

Met -15 naar buiten, normaal gesproken moet je er niet aan denken, maar tijdens de jaarlijkse wintersportvakantie is het geen enkel probleem. It’s part of the deal.

7. Op stap gaan terwijl je stinkt naar zweet

Na een dagje skiën of snowboarden kun je best wel stinken, zeker wanneer je te veel of verkeerde kleding draagt. In je hometown zou je er niet over denken om in een stinkende outfit op stap te gaan, maar in een wintersportdorp ga je zo de kroeg in en is het nog normaal ook. En bizar genoeg behoort iemand versieren terwijl je er op je aller-oncharmanstst uitziet én niet zo fris ruikt ook nog tot de mogelijkheden.

8. Sunblock op je lippen

Niemand wordt er aantrekkelijker van, maar ja, gespleten lippen is ook geen optie. Dus smeren we een lekkere charmante laag witte sunblock op onze lippen. Dat zou je tijdens een strandvakantie nooit doen!

9. Ontbijten alsof je de rest van de dag niets meer krijgt

Alsof punt 1 nog niet genoeg was: kijk eens goed naar het enorme ontbijt dat je tijdens de wintersport wegwerkt. Op een normale kantoordag moet je het vaak met een cracker of bakje muesli doen, maar in de sneeuw heb je aan gebakken ei met spek, twee broodjes (met Nutella!), yoghurt én fruit maar net genoeg. Sporten maakt immers hongerig, is wat we onszelf wijsmaken.

10. Om 12.00 uur aan de drank

Vanaf 12.00 uur komen er al volop biertjes op tafel. Je bent dan immers al een uurtje of 4 wakker en hebt al gesport. Dan kan het wel weer toch?

Bron: Travelvalley.nl
Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.