Dit zijn de nieuwe trends op kampeergebied

Classic Sheet GabbagKamperen zal in de basis vrijwel hetzelfde blijven, maar er zijn ook aspecten die veranderen. Zo wordt het kamperen steeds luxer, maar zien we ook een echte tegenreactie. Het zogenaamde ‘back tot basics’ kamperen is echt in opkomst. Maar er zullen vast nog meer zaken zijn die je opvallen als je dit jaar gaat kamperen. Hieronder een aantal trends op het gebied van kamperen die wij bij Gabbag hebben gesignaleerd.

1. Glamping

Glamping is een verschijnsel waar we anno 2019 niet meer omheen kunnen. Deze vorm van kamperen, dat staat voor kamperen met luxe en in een bijzondere sfeer, is populairder dan ook. Glamping is een samenvoeging van glamorous camping. Ook dit jaar zal een steeds groter gedeelte van de campings bestaan uit zogenaamde glampinggedeeltes. Hier vind je volledig opgezette tenten waar allerlei faciliteiten staan.

2. Duurzaam kamperen

Dit jaar heb je ook de keuze uit ‘duurzaam kamperen’. Hierbij staat het denken aan het milieu centraal. Een trend die we tegenwoordig steeds vaker zien op de camping. Denk bijvoorbeeld aan weinig elektriciteit, waterbesparende douches en een volledig autovrije camping. Dus niet alleen geen auto’s op de camping zelf, ook geen parkeerplaats. Het aantal duurzame campings neemt hard toe.

3. Bushcraften

Bushcraften zien we ook steeds vaker. Als je aan het bushcraften bent, gebruik je eigenlijk alles in de natuur tot jouw voordeel. Zo maak je je eigen hutten en kook je op een kampvuur. In feit is het gewoon zoveel mogelijk ‘back to basics’. Je maakt zo min mogelijk gebruik van elektriciteit en anders luxe. Een bijzondere ervaring!

4. Seniorencampings

Deze trend is alleen voor de wat oudere mensen in onze samenleving. Deze mensen willen niet naar een camping waar het heel druk is en waar veel kinderen zijn. Ze zijn op zoek naar rust en dat willen ze vinden op deze camping. Deze zogenaamde 50+ campings zie je steeds meer terug in Zuid-Europa. Ze worden met het jaar populairder.

Kies je juiste kampeerartikelen!

Jij gaat dus dit jaar ook kamperen. Kies dan wel de juiste kampeerartikelen. Uiteraard neem je in alle gevallen een Gabbag slaapzak, laken, slaapmat en reiskussen mee! En wil je weten wat je nog meer kunt doen om een zo’n optimaal mogelijke slaapervaring te hebben? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor een adviesgesprek.

Contact opnemen
Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.