Duffel bags: het beste van twee werelden

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk graag je bagage op een praktische en veilige, maar ook comfortabele manier kunnen meenemen. Er zijn heel veel verschillende soorten koffers op de markt, in allerlei soorten en maten, maar die zijn vaak zwaar en log. Natuurlijk heb je ook koffers met wieltjes, maar die kun je niet overal gebruiken. Ga je op reis naar een land, waar de wegen niet zo best zijn, met veel gaten en kuilen, dan is een rijdende koffer verre van ideaal. Een rugzak of backpack kan dan uitkomst bieden. Maar ook daar kleven nadelen aan.

Duffel bags: het beste van twee werelden

Heb je wel eens overwogen om een duffel bag te kopen? Met een duffel bag combineer je het beste van twee werelden. Een duffel tas is een cilindervormige reistas. Duffel bags worden gemaakt van stof en zijn dus licht vergeleken met een koffer. Toch zijn ze ook buitengewoon stevig. Ze hebben één groot hoofdvak, waardoor je ze heel gemakkelijk kunt vullen met kleding en andere spullen. Dit wordt je nog extra gemakkelijk gemaakt door de U-vormige rits, waardoor je het vak geheel open kunt leggen. Daarnaast heeft een duffel bag altijd nog één of meerdere kleinere vakken, bijvoorbeeld voor je reispapieren of andere kleinere artikelen, zoals tijdschriften, toiletartikelen of je iPod.

Handtas, rugzak, koffer. Een duffel bag is het allemaal

Je kunt een duffel bag gebruiken als een handtas, door hem te dragen aan de draagbanden. Maar je kunt hem dankzij diezelfde banden ook prima als rugzak dragen. Er bestaan ook modellen met wieltjes voor extra gebruiksgemak. En is de tas leeg? Dan kun je hem helemaal opvouwen tot een handig klein pakketje, wat je gemakkelijk onder in je kast of onder je bed kunt schuiven. Duffel bags zijn er in heel veel kleuren en diverse maten. Ze zijn dan ook niet alleen ideaal voor de doorgewinterde wereldreiziger, maar ook om je spullen in mee te nemen naar de sportschool. Er zijn zelfs kleine modellen die prima als een modieuze handtas dienst kunnen doen.

Van plunjezakken tot luxe reistassen

De naam duffel bag komt van de Belgische plaats Duffel. Hier werd vroeger de stof gefabriceerd waar de eerste duffel bags van gemaakt werden. Deze originele duffel tassen waren eigenlijk niet meer dan eenvoudige plunjezakken van dik linnen, die vooral in het leger werden gebruikt. Van hetzelfde materiaal werden ook militaire overjassen vervaardigd. In het Engels worden deze jassen nog altijd ‘duffle coats’ genoemd. Tegenwoordig bestaan er duffel bags van uiteenlopende materialen. Het zijn ook allang geen simpele plunjezakken meer, de tassen hebben zich inmiddels ontwikkeld tot fraaie reistassen waar je mee voor de dag kunt komen.

Contact

Advies nodig welke duffel tas nu het beste voor jou is? Neem contact met ons op en we vertellen er je er graag over.

Contact opnemen
Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.