Gabbag subsponsor van Mystic Mega Downwinder

Vorig jaar is hij helaas niet doorgegaan. Maar het aantal inschrijvingen en het enthousiasme van alle surfclubs, vrijwiligers en andere betrokken partijen was ongekend! Dus sponsort Gabbag dit jaar de Mystic Mega Downwinder en helpt hiermee aan een mogelijke herhaling om het dit jaar wel succesvol te laten zijn. Dit jaar gaan we natuurlijk gewoon knallen en het evenement kleurrijk(er) maken!

Over de Mystic Mega Downwinder:

In juni wordt er een downwinder door de Watersport Vereniging Zandvoort georganiseerd met medewerking van de surfclubs in Noordwijk (KSN), Katwijk (Katwijk Airtime), Wassenaar (KZVW) en Jumpteam in Scheveningen.

Het totale aantal deelnemers is 250. Dat wordt dus een mooi spektakel. Omdat we vertrekken vanaf 3 locaties verdelen we onszelf wat over de Noordzee dus we zouden genoeg ruimte moeten hebben om ieder zijn eigen golven te pakken!

Van waar naar waar?
Je kan zelf kiezen of je een downwinder wil maken van Wassenaar naar Zandvoort (26km), van Noordwijk naar Zandvoort (16km) of van Scheveningen naar Zandvoort (34km). Op de ochtend van de downwinder verzamelen we eerst in Zandvoort en wordt iedereen met bussen naar de opstappunten Noordwijk, Wassenaar en Scheveningen gebracht. Er zal een selecte groep zijn die in Scheveningen kan starten en aan het eind van de dag wordt teruggebracht naar Scheveningen met de bus. In Zandvoort kleed iedereen zich al om en kiest het board en de kite die hij wil meenemen. Je gaat dus in je surfpak de bus in.

1457885197Mystic-Mega-Downwinder-Map

Wanneer?

In 1 van de 4 juni weekenden zal het event doorgang vinden bij voldoende wind uit een Zuidelijke richting. Op de donderdag voor het weekend wordt beslist of de downwinder kan doorgaan en op welke dag (zaterdag of zondag). Op het inschrijf formulier kan je aangeven voor welke weekenden je ingeschreven wil staan. Als de downwinder bijvoorbeeld doorgaat in het derde weekend en je hebt je voor dat weekend niet ingeschreven krijg je je inschrijf geld terug.

Het tweede weekend van juni is er wel een voorbehoud. Er staat dan ook een Jeugdkampioenschap geplanned bij de WVZ in Zandvoort; mocht dat doorgang vinden dan verlenen we daar voorrang aan en gaat de downwinder niet door.

Surfclubs hoppen
De surfclubs in Noordwijk (KSN) en in Katwijk (Katwijk Airtime) zullen open zijn op de dag van de downwinder en nodigen alle kiters uit om een stop te maken. Zo kunnen degenen die in Wassenaar starten even een kop koffie doen In Katwijk en/of Noordwijk om daarna hun weg weer te vervolgen. Hoe langer het duurt hoe beter en daarnaast leuk om de verschillende clubs langs de kust te zien!

Veiligheid
De reddingsbrigades worden geinformeerd en zullen te hulp schieten waar nodig. Daarnaast zal het strand “bewaakt” worden met Jeep/traktors door de verschillende surfclubs om eventueel gestrandde kiters te helpen. 

Na aankomst?
Kan je nog even lekker verder kiten voor de deur van de WVZ of 2016 kites/boards testen van aanwezige kitemerken. Daarnaast zal er muziek zijn en wordt er een heerlijke maaltijd geserveerd voor alle deelnemers.

Kosten en inschrijven

Je kan je heel binnenkort gaan inschrijven; de kosten zijn 25 euro. Voor dat bedrag wordt je naar Noordwijk, Wassenaar of Scheveningen gebracht en krijg je een BBQ bij aankomst in Zandvoort. De 25 euro moet vooraf worden voldaan voordat de maand juni is begonnen om aanspraak te kunnen maken op een plekje in de bus. Mocht de downwinder in geen van de weekenden doorgang vinden wordt het inschrijf bedrag terug op je rekening gestort!

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.