Het beroemdste strand ter wereld als design op onze rugzak

Onze The Original Gabbag II rugzakken zijn voorzien van een Copacabana design. In dit blogbericht een klein eerbetoon aan dit beroemdste strand ter wereld. Ook altijd fijn om tijdens deze donkere maanden naar dit mooie strand te verlangen!

Het beroemdste strand ter wereld: Copacabana

Copacabana is met stip ’s werelds beroemdste strand. De boulevard werd ontworpen door de Braziliaanse architect Roberto Burle Marx, Fred & Ginger dansten in het Copacabana Palace, en sterren als La Dietrich en Lady Di logeerden er. Het strand aan de halvemaanvormige baai is tientallen meters breed en ligt mooi tussen de rotspartijen en wuivende palmbomen. En of het nu ’s morgens vroeg is of ’s avonds laat: het is er altijd druk.

‘At the Copa, Co-pa-ca-baaa-na’: het grandioze art-decohotel Copacabana Palace inspireerde Barry Manilow in de jaren ’70 tot een wereldhit. ‘Copacabana’ speelt zich weliswaar niet hier af, want de evergreen gaat over een nachtclub, ‘the hottest spot north of Havana’. Maar het idee ontstond hier wel, na een verhitte discussie in de hotelbar of er ooit een lied met die titel was gemaakt. Onlangs kreeg het hotel een grondige opknapbeurt. Ook de omringende wijk herwint de grandeur van weleer.

Pootjebaden op het strand

Copacabana is makkelijk bereikbaar per metro: stap uit op station Siqueira Campos en u bent in het centrum van de wijk, op 4 blokken van het strand. De eerste kilometer van het strand, dat eigenlijk Praia do Leme heet, is wat rustiger, en bij luxehotel Windsor Atlantica houden beveiligers een oogje in het zeil. Zwemmen kan gevaarlijk zijn: de golfslag is krachtig, de zeebedding loopt steil af en er staat vaak een sterke stroming. Maar ach, pootjebaden is ook fijn.

Praia de Copacabana is een plaatje

Copacabana staat niet voor niets op vele ansichtkaarten – vanwege het prachtige strand, maar zeker ook vanwege de bestrating. Roberto Burle Marx bedacht het golvende mozaïek in zwart en wit marmer waar duizenden Cariocas en toeristen dagelijks overheen slenteren en joggen. Het strand is the place to be om te zonnen, voetvolleyballen en te flirten. Strandbarretjes verkopen gekoelde kokosnoten, ijskoude Brahma-biertjes en vers bereide caipirinha’s. Langs de boulevard wordt geshopt en gegeten en na zonsondergang zwaaien de deuren open van de heetste nachtclubs ten zuiden van Havanna. Het leven is goed aan het strand van Copacabana. #coloryourlife

 

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.