Hoe kan ik mijn slaapzak het beste wassen en onderhouden?

Classic Gabbag SlaapzakEen artikel dat tijdens het kamperen absoluut niet gemist kan worden: een fijne slaapzak! Of het nou winter is of zomer; een slaapzak staat altijd bovenaan de checklist. Je gebruikt de slaapzak waarschijnlijk maar een paar weken per jaar en de rest van het jaar belandt de slaapzak op zolder. Hoe je de slaapzak wast en opbergt is erg belangrijk voor het behoud van de slaapzak. Maar hoe doe je dit het beste? Wij geven je hieronder enkele tips*.

*De gegeven tips zijn toepasbaar voor onze slaapzakken uit The Classic Collection en The Outlaw Collection.

  • De slaapzak in de hoes ‘proppen’ is beter voor de slaapzak dan oprollen;
  • Voor het wassen van een slaapzak volg je altijd het waslabel;
  • Stop een slaapzak liever niet in de droger;
  • Gebruik de hoes alleen voor bijvoorbeeld het vervoeren;
  • Berg de slaapzak op in een donkere ruimte.

Tip 1: Niet oprollen, maar proppen

Onze slaapzak wordt standaard in een hoes geleverd. Uit gewoonte rollen we de slaapzak altijd op, om de slaapzak zo compact mogelijk in te pakken. Dit is echter niet goed voor de slaapzak. Door het rollen wordt namelijk de vulling erg snel aangetast en de rits kan door het rollen beschadigen. Je kunt daarom beter de slaapzak in de hoes ‘proppen’. Doe hierbij de rits open, zodat je deze niet kunt beschadigen.

Tip 2: Volg het waslabel

Was een slaapzak alleen als het echt nodig is. Mocht de slaapzak een beetje muf ruiken, dan zou je de slaapzak ook buiten even kunnen luchten. Wil je de slaapzak wél wassen? Volg dan áltijd het waslabel in de slaapzak. De meeste slaapzakken kunnen wel in de wasmachine, maar controleer dit altijd nog even voor de zekerheid. Let er goed op dat de slaapzak goed in de wasmachine past. De wasmachine kan namelijk niet goed spoelen als de slaapzak te groot is, met als gevolg dat er wasmiddel in de slaapzak blijft zitten waardoor er vlekken kunnen ontstaan.

Slaapzak Gabbag groenEen paar tips voor het wassen van je slaapzak:

  • Gebruik uitsluitend vloeibaar wasmiddel en geen wasverzachter of waspoeder: dit tast de vulling aan;
  • Was de slaapzak nooit warmer dan 30 graden;
  • Doe de rits open als je de slaapzak in de wasmachine stopt.

Tip 3: Liever niet in de droger

Wij adviseren je de slaapzak niet in de droger te stoppen. Het is altijd beter om ervoor te kiezen de slaapzak te laten drogen op een rek. Schud tijdens het drogen de slaapzak regelmatig op om de vulling weer goed los te maken. Wil je toch gebruik maken van de droger? Check dan eerst van te voren het label of het bij jouw slaapzak kan. Daarnaast raden we je aan om tennisballen bij de slaapzak in de droger te stoppen: hierdoor blijft de vulling los en luchtig.

Tip 4: Gebruik de hoes alleen bij het vervoeren

Daarnaast raden wij je aan de hoes alleen te gebruiken als je de slaapzak bijvoorbeeld moet vervoeren. Bij aankomst op de camping is het belangrijk dat je de slaapzak ruim voor het slapen gaan uit de hoes haalt. Schud de slaapzak goed op zodat de vulling zich weer goed herstelt en verdeelt.

Tip 5: Berg de slaapzak op in een donkere ruimte

Heb je de slaapzak gewassen en wil je de slaapzak opbergen omdat je ‘m de komende maanden niet gebruikt? Dan kun je de slaapzak het beste op een donkere plek opbergen zonder hoes. Op deze manier kan de slaapzak blijven ademen en worden de vulling en het isolatievermogen behouden.

Wat doe jij?

Met bovenstaande tips kun jij lang gebruik maken van onze/jouw fijne slaapzak. Wat doe jij eraan om je slaapzak zo goed mogelijk te onderhouden? Laat het ons weten!

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.