Hoe kies je de beste slaapzak? Hulp bij het maken van de juiste keuze

Wanneer je gaat kamperen dan moet je aan een hoop dingen denken. Van een goede tent tot zelfopblazende slaapmat en een warme slaapzak. Een slaapzak is een belangrijk onderdeel van je kampeeruitrusting en moet dan ook met zorg uitgekozen worden. Maar hoe kies je nu de beste slaapzak? Met deze blog helpen wij je bij het maken van je keuze.

Het belang van een slaapzak

Een comfortabele nachtrust is essentieel voor een fijne kampeerervaring. Naast een goede slaapmat is het fijn om een comfortabele slaapzak te hebben. Alle seizoenen brengen andere weersomstandigheden met zich mee en jouw slaapzak moet hierop aangepast worden. Een vereiste voor een prettige vakantie of trektocht is dan ook om een goede slaapzak te kiezen.

Hoe kies je de beste slaapzak?

Slaapzak Gabbag blauw

Om te weten welk type slaapzak jou op het lijf geschreven is, zijn er een aantal cruciale zaken waar je op moet letten. Als eerst moet je bedenken in welk seizoen je (meestal) gaat kamperen, want de warmte van jouw nieuwe slaapzak moet hierop gebaseerd zijn. Slaapzakken die een comforttemperatuur hebben tussen de -3 en 10 graden, kunnen in de zomer, lente en herfst gebruikt worden. Ga je voornamelijk in de zomer kamperen, kies dan een slaapzak met een comforttemperatuur van 10 graden of warmer, terwijl de comforttemperatuur rond de -4 of kouder moet zijn voor een winterslaapzak.

Naast het seizoen, is ook het type slaapzak van belang. Kies je voor een mummy slaapzak of een dekenmodel? De mummy slaapzak zorgt voor een goede isolatie en is vaak licht van gewicht, maar biedt weinig bewegingsruimte. Een dekenmodel slaapzak is vaak wat zwaarder, maar je hebt wel veel meer bewegingsruimte dan in een mummy. Bovendien moet de slaapzak ook afgestemd worden op het type kampeervakantie dat je in gedachten hebt. Ga je naar de camping, dan is het gewicht minder van belang, maar ga je een trektocht maken dan moet je een lichtgewicht slaapzak kopen die gemakkelijk meegenomen kan worden en ook comfort biedt.

Ook je persoonlijke voorkeuren zijn natuurlijk van belang bij het kiezen van een slaapzak. De slaapzak moet afgestemd zijn op jouw lichaamslengte, maar ook (extra) isolatie bieden op de juiste plekken. Zo hebben sommige slaapzakken een anti-tochtstrook om de slaapzak winddicht te maken. Daarnaast vinden sommigen het handig als een slaapzak enkele opbergvakjes heeft, zodat je kleine spulletjes niet kwijt raakt in de tent. Bovendien kun je kiezen voor twee identieke modellen, zodat ze aan elkaar geritst kunnen worden tot een tweepersoonsslaapzak.

Advies van Gabbag

Wil je een slaapzak kopen, let dan op bovenstaande tips. Zie je door de bomen het bos niet meer? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag bij het uitkiezen van de juiste slaapzak.

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.