Kamperen: hoe werkt het precies?

Eindelijk is het moment daar: je gaat kamperen! Je wilt terug naar de basis en even helemaal ontspannen tijdens een relaxte vakantie. Dat is alleen een kwestie van je tentje inpakken en op pad, toch? Nou, dat is het zeker niet. Om goed te kunnen kamperen is het namelijk slim om een aantal voorbereidingen te treffen. Gabbag legt je graag uit wat kamperen is, hoe het werkt en waar je vooraf aan moet denken.

Wat is kamperen?

De encyclopedie geeft de volgende definitie aan: ‘Kamperen is een vorm van openluchtrecreatie waarbij men in een tent, caravan, camper, tenthuisje of ander relatief eenvoudige recreatiewoning op een buitenterrein verblijft. Dit is meestal één of meerdere nachten.’ Als je gaat kamperen ga je dus de natuur in, waarbij je genoegen neemt met minder luxe dan dat je wellicht thuis gewend bent. Echt terug naar de basis dus! Dat begrijpen we bij Gabbag als geen ander. Even de rust opzoeken, want uit het Nationale Campingonderzoek van een paar jaar terug bleek dat meer dan 80% van de Nederlanders het contact met ’thuis’ verminderd tijdens het kamperen.

Hoe werkt kamperen?

Vroeger was kamperen eigenlijk heel simpel: je nam een tent mee, ging op pad en je zocht een plek op waar je je fijn voelde. Daar zette je je tent op en klaar. Tegenwoordig is kamperen in de basis dan wel hetzelfde, maar het grote verschil is dat je, in ieder geval in Nederland, niet overal je tent meer op mag zetten. Ook gaan mensen niet alleen kamperen in tenten, maar overnachten ze ook in huisjes, caravans en campers. En de laatste jaren neemt een nieuwe fenomeen, genaamd glamping, een grote vlucht. Hierbij combineer je de luxe van thuis met de vrijheid van een tent. Maar de die-hard kampeerders zijn het er wel over eens: écht kamperen doe je gewoon in een tent. Er is toch niets zo mooi toch als vrij zijn in de natuur, back to basics en afwachten wat de natuur brengt? Dat vinden wij ook!

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt uiteraard ook voor kamperen. Als je ervoor kiest om een tent te kopen en op de ouderwetse manier te gaan kamperen, dan is goed voorwerk goud waard. Bedenk goed wat je nodig hebt voordat je op pad gaat en schaf de juiste kleding, accessoires, slaapzakken en kookspullen aan. Dankzij een goede voorbereiding wordt jouw kampeertrip er een om nooit te vergeten! Kan je wel wat hulp gebruiken bij het aanschaffen van deze spullen? Of heb je aanvullende vragen over kamperen? Neem contact op met ons team en wij vertellen je graag wat je allemaal mee kunt nemen tijdens je (eerste) kampeervakantie!

Contact opnemen
Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.