Kamperen tijdens de Corona-crisis: thuiskamperen

Een lekkere kampeervakantie, waar ouders én kinderen vaak zo bij gebaat zijn, zijn door de coronacrisis plotsklaps weggevallen. Want door de crisis en de noodzaak om minimaal 1,5 meter afstand te houden kunnen we op dit moment niet of zeer moeilijk kamperen.  Hoe komen wij als kampeerliefhebbers deze crisis door? In dit blogbericht geven je vijf tips om toch kleurrijk te kunnen kamperen in je eigen thuisomgeving.

Onze tips voor een kleurrijke kampeervakantie thuis.

Dit zijn onze belangrijkste tips voor een kleurrijke thuiskampeervakantie:

1. Bouw een tent in je woonkamer!

Een tent bouwen midden in je woonkamer. Lichtjes ophangen, een mooi doek of de tent en haal die zelfopblazende slaapmatten en slaapzakken even van zolder. Perfect moment om ook even te testen of al je spullen nog in orde zijn. Maar vooral, even genieten van het kamperen.

2. Ga picknicken in huis!

Wij kampeerders zijn dol op het buiten eten. Op een kleedje met lekkere hapjes en een glaasje rosé. Waarom uitstellen deze periode? Dat kan namelijk ook gewoon binnen. Ga naar de supermarkt, koop die olijven, brood met kruidenboter. Maak tapas en een lekkere salade. En voor de sfeer: koop geen rosé maar een heerlijke rode wijn. Leg een kleedje neer, zet wat fijne muziek aan en… picknicken maar!

3. Kampeer in eigen tuin!

Vorige week hebben we dan officieel de lente mogen ontvangen en dat is te merken. Erg warm is het nog niet, maar de zon schijnt volop. Het perfecte moment om je tent of camper eens in je eigen tuin te zetten. Zorg wel voor een goede ondergrond, want het gras kan nat zijn. Misschien ben je er meteen vanuit gegaan dat ik bedoel dat je in de tent of camper moet gaan slapen? Dat is helemaal niet nodig. Door gewoon een paar uur per dag in en rondom je kampeerplek te besteden kun je al een klein stukje avontuur meemaken. De (zelfgemaakte) tent kan uiteraard  ook op je balkon worden gezet.

4. Sprokkel hout voor een klein vuurtje of steek de BBQ aan!

In plaats van koken aan gasfornuis, is het ook leuk om het eten buiten te bereiden. Niet al te veel moeite om toch een kleine verandering te maken in je dagelijkse bezigheden.

5. Luister naar de natuur!

Dit kun je doen door onder andere vogels te spotten in je tuin of vanaf de bank. In de lente zijn veel actieve vogels om naar te kijken en luisteren! Daarnaast kun je natuurlijk ook kijken welke mooie bloemen er in de tuin bloemen en of je de bloesem al kunt ruiken van de grote bomen rondom je huis. En kijk ook eens naar boven: prachtige blauwe lucht zonder vliegtuigstrepen. Dat zie je ook niet zo vaak!

Meer tips?

Dit zijn onze tips om ondanks de crisis toch ons kampeergevoel levend te houden? Heb jij nog andere tips? En wil je meer weten over ’thuiskamperen’ of over welke slaapzaklakenzak of zelfopblazende slaapmat je hierbij het beste kunt gebruiken? Laat ons weten. Onze specialisten staan je graag te woord en geven met alle plezier de juiste tips voor een heerlijke thuiskampeervakantie!

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.