Katoen Perkal: Wat is dat eigenlijk?

De slaapzakken in onze The Outlaw Collection zijn allen gemaakt van katoen perkal. Maar wat is dat nu eigenlijk? Katoen perkal is een luxe stof met een heerlijk crispy gevoel. Het voelt zacht en glad aan, ademt goed en is daarom één van onze favoriete stoffen voor op bed. Zeker in de zomer! Benieuwd wat katoen perkal precies is? We leggen het je uit!

Wat is katoen perkal?

Perkal wordt gemaakt van 100% katoen en heeft daarmee ook de fijne eigenschappen van katoen: het ademt en is vochtabsorberend. Het verschil met ‘normaal’ katoen is het aantal draden (de thread count) dat gebruikt wordt. Katoen perkal heeft een hogere thread count en fijnere garen en voelt daardoor zachter, gladder en prettiger aan. Hoe hoger de thread count, des te mooier, zachter en soepeler de stof.

Ideaal in de zomer!

Katoen perkal is een van onze favoriete stoffen voor op de camping en kan het hele jaar door. Het heeft een zachte look een heerlijk crispy gevoel. Dit knisperende aspect zorgt er ook voor dat de stof lekker koel aanvoelt. In combinatie met de ademende en vochtabsorberende eigenschappen van katoen, is dit de ideale slaapzakkenstof voor de zomer!

Voordelen van katoen perkal:

– zachte, gladde stof
– crispy en koel
– blijft lang mooi
– makkelijk in onderhoud

Onderhoudstips

Katoen perkal is makkelijk in onderhoud. Je kunt een perkal slaazpak wassen op 40  graden en drogen in de droogtrommel op lage temperatuur. Strijken kan op maximaal 110 graden. Perkal zal dankzij de hoge weefdichtheid niet snel pillen en blijft er lang mooi uitzien. Lekker duurzaam dus!

Een katoen perkal slaapzak kopen? Bekijk hier onze slaapzakken uit The Outlaw collection!

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.