Klantvraag: Is deze tas echt waterdicht?

juiste tas kiezenZijn de (rug)tassen van Gabbag echt 100% waterdicht? Zodanig dat deze mee kan in de rubberboot of open zeilboot? Bij te water lating daadwerkelijk écht waterdicht en niet spatwaterdicht? Een vraag die meer mensen zich stellen: wanneer is een tas nou écht waterdicht? En bestaan waterdichte tassen eigenlijk wel? In dit blogbericht proberen we hier antwoord op te geven.

100% waterdicht?

Écht waterdicht bestaat dat eigenlijk? Om heel eerlijk te zijn bestaat écht waterdicht vrijwel niet. Nagenoeg elk materiaal dat voor tassen gebruikt wordt, is namelijk op bepaald niveau poreus en daardoor eigenlijk niet écht water dicht. Maar hoe kan het dan dat er toch geen water naar binnen komt bij de bags, packs & sacks van Gabbag (rug)tassen? Dat heeft te maken met de omstandigheden waaronder de materialen in de praktijk gebruikt worden. Omdat deze niet zodanig zijn dat de materialen overbelast worden, zijn onze waterdichte (rug)tassen en -zakken in de praktijk toch waterdicht.

Onze waterdichte (rug)tassen  worden namelijk vervaardigd van 420 D Nylon waarbij de naden TPU zijn gelamineerd en zijn tot een waterdruk van 10.000mm waterkolom 100% waterdicht.  Wanneer de waterdruk verder toeneemt, zullen de meeste materialen water doorlaten.

Hydrostatic Head

Voor het aanduiden van de waterdichtheid van stoffen (voor o.a. onze (rug)tassen) werd oorspronkelijk het Hydrostatic Head systeem gebruikt. Dit systeem geeft een indicatie van de waterdruk die tot lekkage leidt. Om dit te testen wordt een cilinder (veelal met een diameter van ca 5cm) op het te testen materiaal geplaatst en gevuld met water. Naarmate de hoogte van de waterkolom toeneemt, neemt ook de waterdruk op het te testen materiaal toe.  De hoogte van de waterkolom die tot lekkage leidt, wordt uitgedrukt in millimeter en biedt een goed uitgangspunt bij het vergelijken van materialen (of het eindproduct zoals tassen of tenten). Dus: hoe hoger het HH getal, hoe ‘waterdichter’ de (rug)tas.

Goed afsluiten

Geen van onze waterdichte tassen is vanzelfsprekend waterdicht als de tas niet goed wordt afgesloten. De meeste waterdichte tassen maken gebruik van een rol sluiting en deze dient goed opgerold te zijn zoals het voorbeeld hieronder.

Dry Gabbag - Zak - 25 Liter - Oranje - 100% Waterdicht | Bestel nu!De 30+ beste afbeeldingen van Rugzakken & Tassen | tassen, rugzak, tas

We delen onze kennis graag! Dit artikel is geschreven naar aanleiding van een vraag van één van onze klanten. Heb jij een vraag over onze producten? Of heb je een opmerking over dit artikel? We horen het graag. Neem hieronder contact met ons op!

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.