Maatregelen omtrent kamperen in Coronatijd

kamperen in corona tijdOfficieel is het kampeerseizoen op 1 april al van start gegaan, maar het Covid-19 virus zorgde ervoor dat campings gesloten bleven. Met de zomer in aantocht en versoepelingen van de maatregelen, gaan de campings in Nederland langzaamaan weer open. Maar wat kan nu wel, en wat mag niet? Hieronder beschrijven we de maatregelen omtrent kamperen in Coronatijd.

Zijn de campings weer open?

Campings in Nederland mogen al open zijn, maar de openbare sanitaire voorzieningen zijn nog gesloten. Dit betekent dat je alleen op de camping mag staan met eigen sanitair.  Op dit moment met de tent op vakantie gaan is dus vrijwel onmogelijk. Het is eigenlijk alleen weggelegd voor de kampeerder die zich in de vrije natuur wil ontspannen. Maar er is goed nieuws! Vanaf 1 juli wordt kamperen weer een stuk toegankelijker. Dit is namelijk de datum waarop campings hun openbare sanitaire voorzieningen mogen openstellen. Ook in het buitenland gaan campings weer open. Het probleem is alleen dat je op dit moment niet altijd een land in mag reizen, omdat er een inreisverbod van kracht is. Houd dus de regels per land in de gaten.

Maatregelen op de camping

Zwembaden in Nederland mochten 11 mei weer openen, mits het zwembad kon voldoen aan het gepubliceerde protocol. Fietsverhuur, sportvelden, speeltuinen et cetera zijn op sommige parken nog dicht of er gelden beperkingen zodat mensen niet te dicht bij elkaar in de buurt komen, maar ook deze openbare voorzieningen worden vooralsnog per 1 juli geopend. Het is ook verschillend per camping of er recreatieactiviteiten georganiseerd worden. Er wordt gehandhaafd op de 1.5 meter afstand vanaf 3 personen, wat het vaak lastig maakt om activiteiten te organiseren.

Wat is toegestaan buiten de camping?

Wil je tijdens je vakantie in Nederland neerstrijken op het terras? Dat kan! Vanaf 1 juni mogen horeca en andere recreatieve sectoren weer open. Vanaf 1 juni tot 1 juli mogen er maximaal 30 personen naar binnen en na 1 juli wordt dit opgehoogd tot 100 personen, uitsluitend op reservering. Het terras kent geen limiet, maar er moet wel 1.5 meter afstand worden gehouden bij een groep van meer dan 2 mensen (met uitzondering van mensen uit hetzelfde huishouden). Voor dierenparken of pretparken geldt dat de voorzitter van de veiligheidsregio mag bepalen of de parken open zijn.

Aanschaf kampeermiddelen

Heb je besloten om op vakantie te gaan deze zomer, dan kan je op bij Gabbag de juiste kampeermiddelen vinden. Een kleurrijke reistas om je spullen in mee te nemen en een waterafstotende toilettas voor al je toiletspullen. Ga je (na 1 juli) met de tent op vakantie en wil je genieten van kleurrijk comfort? Schaf dan ook een van onze slaapmatten aan met bijpassende lakenzak en reiskussen. En ook voor een dagje uit tijdens je vakantie ben je bij ons aan het juiste adres. Je vindt in onze collectie namelijk een variatie aan kleurrijke tassen.

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.