Kamperen: wat moet er allemaal mee in je tent?

De maatregelen omtrent kamperen worden langzaamaan versoepeld. Per 1 juli mogen campings hun openbare sanitaire voorzieningen weer openen. Zo wordt kamperen weer toegankelijk voor vele liefhebbers. Ga jij deze zomer ook kamperen? Dan is het handig om een checklist te hebben waarop staat wat je moet meenemen in jouw tent. In deze blog vertellen we meer over de reisbenodigdheden als je gaat kamperen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Je hebt de keuze gemaakt: deze zomer ga je kamperen. Om optimaal van jouw kampeervakantie te kunnen genieten, is het slim om een aantal voorbereidingen te treffen. Bedenk goed welke reisbenodigdheden je wil meenemen en schaf de juiste producten voor in jouw tent aan. Denk hierbij aan een kleurrijke slaapmatslaapzak en een reiskussen. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je met een gerust hart op kampeervakantie gaat, ook als je een ervaren kampeerder bent. Onze tip is dan ook om een checklist te maken.

Checklist maken

Misschien denk je dat je in je hoofd hebt wat je nodig hebt voor een kampeervakantie. Maar toch kan het zo zijn dat je uiteindelijk alsnog wat vergeet in te pakken. Als je wat meer zekerheid wil, zoek of maak een checklist. Ook kan je vrienden met kampeerervaring vragen wat zij denken dat jij nodig zult hebben tijdens een kampeervakantie. Een kenmerk van een goede checklist is dat je een lijst hebt met ‘must-haves’ (zoals een Gabbag reistas) en een lijst met spullen die handig zijn, maar niet per se nodig.

Reisbenodigdheden kamperen

Een paklijst is best handig wanneer je gaat kamperen. Zo zorg je ervoor dat je niets vergeet en dat je geen producten ter plaatse nog moet aanschaffen die je ook thuis hebt liggen. Maar wat moet er allemaal mee in je tent? Hieronder geven we informatie over de reisbenodigdheden om te kamperen.

Het opzetten van de tent

Voor het opzetten van de tent heb je verschillende spullen nodig. Naast de tent zelf, moet je niet vergeten om tentharingen, een tenthamer, scheerlijnen, een grondzeil en eventueel een luifel mee te nemen. Daarnaast is het slim om een stoffer en blik mee te nemen om je tent schoon te houden tijdens jouw vakantie. Wil je stroom hebben in je tent, neem dan ook een campingstekker en verlengsnoer mee.

Reisbenodigdheden in de tent

Slaapzak Gabbag rood

Heb je de tent staan, dan is het tijd om de tent “in te richten”. Voor het optimale slaapcomfort zorg je ervoor dat je een goede slaapmat, slaapzak en kussen mee hebt. Leg een muggenstick in je tent, zodat je niet lek geprikt wordt. Ook kun je eventueel een klamboe meenemen.

 

Kampeerplek compleet maken

Om je kampeerplek compleet te maken, is het handig om een tafel, stoelen, een gaspitje (inclusief gasfles) en campingservies mee te nemen. Bovendien is het fijn om tijdens je vakantie enkele kledingstukken te kunnen wassen of uithangen. Denk dan ook aan een waslijn, wasmiddel en wasknijpers.

Nog enkele tips

toilettas

  • Maak ook een checklist voor je toilettas. Zo zorg je ervoor dat je niet per ongeluk je tandenborstel en tandpasta vergeet op de dag van vertrek.
  • Baseer jouw checklist op het type vakantie dat je gaat hebben. Kies je voor een luie vakantie aan het strand, denk dan aan zwemspullen. Maar gaat je voorkeur uit naar een actieve vakantie, zorg dan dat je goede schoenen en luchtige kleding inpakt.
  • Denk ook aan reisdocumenten zoals een paspoort en vignetten
  • Je gezondheid staat voorop. Neem dan ook een EHBO set mee om voorbereid te zijn op ongemakken.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het aanschaffen van de juiste producten voor jouw kampeervakantie? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag!

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.