Tien redenen waarom je dit jaar moet gaan kamperen

Hierbij geven we je tien hele goede redenen waarom je een camping echt eens zou moeten proberen, ook al denk je misschien dat het totaal niet je ding is. En als je gaat, dan hebben wij bij Gabbag alle benodigde producten voor je in huis!

1. Voor ieder budget wat wils

De belangrijkste reden: hoeveel geld je ook aan je vakantie wil besteden, er is altijd wel iets dat bij je budget past. Campings met minder faciliteiten zijn een stuk goedkoper dan plekken die bijvoorbeeld zes zwembaden en een sauna bieden. Hetzelfde geldt voor je accommodatie zelf: hoe luxer hoe duurder! Plus: als je alles zelf meeneemt betaal je alleen voor je staplek; je hebt je accommodatie immers zelf bij je. Vraag jezelf af hoeveel extra’s je nou echt nodig hebt en zoek een combinatie uit die bij jou past: veel faciliteiten en een luxe slaapplek is uiteraard wat prijziger dan wanneer je voor een simpele camping gaat met alsnog een luxe tent of caravan.

2. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om écht back to basic te gaan, maar enige mate van luxe is toch wel vrij essentieel. Zéker als je voor het eerst gaat kamperen! Heb je geen zin om op een luchtbed te slapen? En zie je het al helemaal niet zitten om zelf de juiste tentstokken bij elkaar te zoeken ? Daar zijn tegenwoordig heel veel oplossingen voor! Boek eens een tent of caravan die al voor je klaarstaat als je het terrein op rijdt. Het is misschien wat duurder dan wanneer je alles zelf meeneemt, maar als je het een keer wilt uitproberen is het juist goedkoper dan wanneer je alles nieuw moet aanschaffen.

3. Het is niet alleen voor gezinnen en gepensioneerden

Waar het voor- en naseizoen vooral gezinnen en gepensioneerden trok, is dat nu gelukkig heel anders. Kamperen en buiten zijn is hartstikke hip! Het is een trend. Ook in het hoogseizoen zie je tegenwoordig veel jonge stelletjes om je heen.

4. Je komt veel sneller in contact met anderen

Dat is misschien nog wel het leukste van kamperen: contact leggen op de camping is onwijs laagdrempelig. Iedereen zegt elkaar gedag en is gewoon vriendelijk. Als je dit vergelijkt met andere vormen van vakantie – zeker in hotels – is dat toch een partij verschillend en ben je vooral op elkaar aangewezen.

5. Je bent er écht even helemaal tussenuit

Bij kamperen heb je na twee nachten al het idee dat je weken weg bent geweest. Deze manier van vakantie vieren is zó anders dan je leven thuis, waardoor je al snel het gevoel hebt even in een compleet andere wereld te zijn beland. En dat kan zelfs gewoon in Nederland.

6. Je bent altijd in de buurt van de natuur

En dat is met hotels, appartementen en vakantiehuizen lang niet altijd het geval! Campings vind je altijd in de buurt van de natuur: of het nou aan de rand van een bos of rivier is, of dat je gelijk vanuit je tent het strand op kunt lopen. Over het algemeen is het dichtstbijzijnde dorp of stad nooit ver weg.

7. Het kan overal ter wereld

Nederland alleen kent al zo’n 2.000 campings, maar je kunt natuurlijk ook gewoon de grens over gaan! Ga lekker makkelijk voor Spanje of Frankrijk, of kies ervoor om wat verder te reizen. Zo kun je in IJsland en Noorwegen gratis wildkamperen in de natuur, maar kun je er ook tijdens je trip door Australië voor kiezen om met je tentje op pad te gaan.

8. Je bent heel flexibel

Zeker wanneer je met je eigen spullen vertrekt ben je heel flexibel. Dat gevoel van vrijheid is heerlijk! Let er wel op dat je enigszins op tijd naar een camping zoekt op de dag zelf, want hoe later je komt, hoe minder kans dat er nog een plekje vrij is.

9. Het is zo gezellig en kneuterig

Hippe feestjes zul je op de camping niet zo snel vinden, maar hoe leuk is het om ‘s avonds bij kaarslicht weer eens een spelletje te spelen? Heerlijk kneuterig!

10. Je hebt zoveel bijzondere accommodaties

Ook hip tegenwoordig: slapen in heel bijzondere accommodaties. Veel van deze slaapplekken vind je op de camping! Van tipitenten tot aan boomhutten en van huisjes op het water tot aan authentieke woonwagens.

Meer informatie?

Wil je meer weten over kamperen en de producten die je daarbij kunt gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact op met onze verkopers. Ons team helpt je graag bij het maken van de juiste keuze!

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.