TIPS VOOR EEN HEERLIJKE WINTERSPORT MET (KLEINE) KINDEREN!

Met (kleine) kinderen op wintersport? Heerlijk toch? Om weer, net als vroeger, 300 km aan pisten af te raggen, lange dagen in de sneeuw te maken en daarna naar de après-ski te gaan. De praktijk is echter, dat het met kinderen allemaal nét een beetje anders gaat… Waar moet je op letten, zodat je wintersportvakantie zowel voor de kinderen als voor jezelf leuk is? Lees dit in ons blogbericht.

1 SOORT SKIGEBIED

Een megagroot, uitgestrekt skigebied is super leuk, maar de vraag is of je aan al die pisten toekomt. Als je kinderen naar de skischool gaan, is je skitijd beperkter dan je gewend bent. Een leuk familieskigebied met een gevarieerd aanbod aan pisten is veelal genoeg en aantrekkelijk voor het hele gezin. Bovendien kun je in een kleiner skigebied gemakkelijk terug skiën naar de skischool om even te kijken hoe je kinderen zich vermaken op de oefenweide, dat is natuurlijk ook leuk!

2 SOORT LOCATIE/ACCOMMODATIE

Kies het onderkomen dat bij je past. Ja, logisch natuurlijk! Het mooie hotel pal aan de piste is niet altijd de beste optie. Bepaal wat je het belangrijkste vindt voor je gezin en stem daar je keuze op af. Wil je een familiekamer met een aparte kinderslaapkamer, moet er kinderopvang zijn, wil je met zwembad, is een ouderkeuken voor je baby wenselijk, kun je er goed wandelen met een buggy, is er animatie, moet de kinderskischool in de buurt zijn, etc.

3 PRIJZEN SKIPASSEN EN SKIHUUR

Laten we er maar niet omheen draaien. Skiën is duur. Maar als je het een beetje slim aanpakt kun je aardig bezuinigen op skipassen en skihuur. In sommige gebieden krijgen kinderen gratis een skipas als een ouder een skipas koopt of zijn er goedkope passen voor kinderen. Enkele kinderhotels hebben een eigen skipiste waar kinderen gratis gebruik van kunnen maken. De skiverhuurbedrijven bieden vaak voordelige pakketten voor gezinnen aan. Bij de een krijg je net wat meer korting dan bij de ander.

4 ZELF OOK SKIËN, MAAR JE KIND(EREN) NOG NIET?

Als je kinderen hebt, die nog te jong zijn om te skiën, kun je er voor kiezen om zelf niet te gaan skiën. Maar je kunt ook gezellig met familie of vrienden gaan en de skibeurten afwisselen. Nog handiger is het om voor een onderkomen met kinderopvang te kiezen. Je kind wordt heerlijk vertroeteld door de leid(st)ers en kan er fijn spelen, slapen en eten. Jij kunt ondertussen  lekker een paar uurtjes op de lange latten staan.

5 ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN DIE NOG NIET WILLEN/KUNNEN SKIËN

Bij peuters/kleuters is het altijd een verrassing hoe het skiën gaat. Het ene kind vindt de skilessen geweldig en het andere kind is er na 10 minuten helemaal klaar mee. Maak er geen drama van als je kind het nog niet leuk vindt. Er zijn genoeg andere dingen te doen. Maar die moeten er dan wel zijn. Denk aan: sleetjes, sneeuwspeeltuin, winterwandelpaden, zwembad, speelkamer, kinderclub, etc.

Heb je ook al zo zin in de wintersportvakantie? Laat ons weten waar jij komende maand(en) heengaat!

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.