Veelgestelde vragen

images (4)

 

 

 

 

 

Hieronder staan de antwoorden op de meest gestelde vragen over onze Gabbag artikelen: The Original Gabbag, Bags, Packs & Sacks en Sleeping bags. Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op. Vanzelfsprekend maken wij graag tijd voor je vrij om je vraag te beantwoorden.

(Original) Bags, Packs & Sacks

Q: Wat kan ik met mijn Gabbag waterdichte tas? Neem een Gabbag mee naar school, met snowboarden, wakeboarden, op de motor, in de kano, in het vliegtuig, kortom overal waar je maar gaat. Wees niet bang voor regen of vocht: Gabbag tassen zijn minstens waterafstotend en sommige zelfs geheel waterdicht!

Q: Is mijn Gabbag tas helemaal waterdicht? Afhankelijk van het type tas is deze waterdicht of waterafstotend. De Gabbag rugzak 35 liter, sporttas 25 liter en de waterdichte zakken 15, 25 en 35 liter zijn allemaal 100% waterdicht. Deze hebben een sterke en slijtvaste coating van thermoplastisch polyurethaan. De overige tassen zijn waterafstotend, wat wil zeggen dat ze tegen regen/water kunnen. Echter kan bij langdurige blootstelling aan grote hoeveelheden water, mogelijk via de rits vocht binnendringen. Daarom noemen wij deze tassen waterafstotend.

Q: Kan ik met mijn Gabbag tas duiken? Nee, een Gabbag tas is niet geschikt om (bewust) onder hoge druk (langdurig) onder water te gebruiken. Dompel onze tassen daarom nooit opzettelijk onder water. Hier zijn ze niet voor bedoeld. De druk kan schade aan ritsen en naden veroorzaken. Een Gabbag tas is wel bestendig tegen water dat uit de lucht komt vallen.  Wil je een tas gebruiken om je spullen veilig mee te nemen op het water (wakeboard, boot of kano), dan adviseren wij je  om de Gabbag waterdichte zak (15, 25 of 35 liter of de Gabbag waterdichte rugzak 25 of 35 liter mee te nemen)

Q: Hoe onderhoud ik mijn Gabbag tas? Modder en vuil kun je het beste laten opdrogen om het vervolgens af te borstelen. Maak je Gabbag tas schoon met een zachte borstel en lauwwarm water. Eventueel kun je een mild sopje gebruiken. Gebruik echter nooit vlekverwijderaar en was de tas nooit in een wasmachine, want hierdoor beschadig je de coating. Wees extra voorzichtig als je chemicaliën, zoals bijvoorbeeld muggenafweer (deet) in je rugzak meeneemt, deze kan het materiaal aantasten. Laat de tas altijd volledig drogen voor je deze weer in gebruik neemt of opslaat, doe dit nooit in de wasdroger, omdat de naden dan beschadigen.

Q: Hoe pak in mijn rugzak juist in? Stel je Gabbag (rug)tas altijd in op je lengte en gewicht. Pak zware voorwerpen bovenin de rugzak, zo dicht mogelijk tegen de rug. Dit is belangrijk voor een optimaal draagcomfort en voorkomt rug- en nekklachten. De rugtassen beschikken over een rugpand met 3-D mesh en comfortschuim voor optimal draagcomfort en ventilatie. Pak nooit meer dan 10 kg in de rugtas, sluit ritsen met beleid en pas op met scherpe voorwerpen zoals pennen, passers en/of hoeken van boeken.

Q: Kan ik mijn tas repareren? Mocht er toch een scheur ontstaan in de tas dan kan deze worden tijdelijk worden gedicht met weefseltape. Ontstaat de scheur binnen de garantietermijn (en bij degelijk, niet verwijtbaar gebruik) neem dan contact op met ons servicecenter.

Q: Vallen ritsen onder garantie? Ritsen zijn slijtagedelen van een tas. Bij onjuist gebruik zullen deze niet onder de garantie vallen. De waterafstotende ritsen van onze tassen dienen voorzichtig te worden gebruikt. Gebruik nooit veel kracht bij het sluiten van de tassen.

Gabbag slaapzakken, lakenzakken en reiskussens

Q: Hoe onderhoud ik mijn Gabbag slaapzak? Felle zon is slecht voor slaapzakken, voorkom onnodige blootstelling aan zon en uv-straling. Een gabbag slaapzak is niet veeleisend in onderhoud. Was je Gabbag slaapzak alleen als het nodig. Laat ‘m vaak en lang als mogelijk luchten (binnenstebuiten gekeerd) en gebruik de foedraal alleen voor transport.

Q: Moeten slaap- en lakenzakken vóór het eerste gebruik worden gewassen? Voor een optimaal kleurbehoud en ter voorkoming van kleurafgifte wordt sterk aangeraden om de laken- & slaapzakken voor het eerste gebruik in koud water met een scheutje azijn te wassen. Let op! Laat de slaapzakken nooit boven de 40 graden wassen!

Q: Hoe was ik mijn Gabbag slaapzak? Als je de slaapzak wilt wassen gebruik dan 1/3 van de normale dosering van een vloeibaar wasmiddel. Zorg dat je de slaapzak goed naspoelt en hang deze te drogen totdat hij helemaal droog is. Kijk in het wasetiket van je Gabbag slaapzak of lakenzak voor de exacte wasvoorschriften. Let op! Laat de slaapzakken nooit boven de 40 graden wassen!

Q: Wat kan ik met een Gabbag lakenzak? Een lakenzak gebruik je voor extra hygiëne, comfort en warmte-isolatie in je Gabbag slaapzak. Een lakenzak kun je namelijk makkelijker te wassen of simpel uit te spoelen in een lauwwarm sopje en is veel sneller droog dan een slaapzak. Ook kun je de Gabbag lakenzak gebruiken als slaapzak, als het slapen in je Gabbag slaapzak te warm is of als je bijvoorbeeld  in een hostel slaapt en je jezelf wilt beschermen tegen bedbugs.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.