Vijf tips voor een goede nachtrust op vakantie

Op vakantie wil je natuurlijk net zo lekker slapen als in je eigen bed thuis. Maar zoals je misschien wel weet, is dat op een camping niet altijd zo gemakkelijk. Een half lek luchtbed en een veel te dikke slaapzak kunnen de oorzaak zijn van slapeloze nachten. En wat te denken van zoemende muggen rond je hoofd die je uren wakker houden? Heel vervelend! Om de nachten op de camping iets comfortabeler te maken, heeft Gabbag vijf handige tips voor een goede nachtrust voor je op een rij gezet.

1. Neem de juiste slaapzak en mat mee

De slaapuitrusting die je meeneemt is uiteraard van groot belang bij het verkrijgen van een goede nachtrust. Bij het kiezen van de slaapzak en slaapmat is het goed te kijken naar jouw vakantiebestemming en de temperatuur daar. Ga je naar een Zuid-Europees land? Dan is de kans op warme nachten vrij groot. Neem in dat geval geen donzen slaapzak mee. In dat geval weet je zeker dat je de tent uitdrijft. Dat geldt ook voor je slaapmat. Kijk hierbij goed naar de isolatiewaarde. Natuurlijk spelen ook je eigen slaapwensen mee. Uiteraard kunnen wij je hierin adviseren.

2. Bescherm jezelf tegen insecten

Waarschijnlijk heel herkenbaar: dat vervelende gezoem rond je hoofd en de volgende dag zit je vol met jeukende, rode bulten. ’s Nachts lig je wakker van het verjagen van die vervelende beesten. Maar voorkomen is in dit geval ook beter dan genezen. Dus hoe zorg je dat die vervelende muggen buiten de tent blijven? Hieronder onze tips.

  • Zorg dat de hor van de tent zoveel mogelijk gesloten is. Want als je de insecten de gelegenheid geeft om zo je tent in te vliegen, maak je het wel heel makkelijk.
  • Laat zo min mogelijk etensresten slingeren en leeg regelmatig even je prullenbak. Want ook daar komen insecten op af.
  • Smeer je goed in met deet. Van de geur die dit middel verspreidt, worden muggen niet vrolijk en ze zullen dan ook zeker uit je buurt blijven.
  • Slaap onder een klamboe.

3. Maak de ondergrond vrij

Ga je kamperen? In dat geval moet je bij het neerzetten van de tent goed kijken naar de ondergrond. Zitten er geen gekke hobbels op het deel waar je straks gaat slapen? Maak de ondergrond ook vrij van stenen, dennenappels en andere dingen die later in je rug kunnen gaan prikken tijdens het slapen. Want als je tent eenmaal staat, is het een stuk lastiger die vervelende stenen en dennenappels onder je slaapmat te verwijderen.

4. Drink een drankje

Er gaat natuurlijk niets boven een lekker slaapmutsje. Daarnaast heb je ook nog eens lekker vakantie, dus dan mag het ook gewoon. Uiteraard is één drankje prima en twee misschien ook wel, maar teveel slaapmutsjes zorgen juist weer voor een hele onrustige nacht. Dus onthoud dat de slaapmutsjes dan wel met mate genuttigd mogen worden.

5. Neem oordoppen mee

Wanneer je bovenstaande zaken in orde hebt, kan je natuurlijk ook nog last hebben van gesnurk. Misschien wel van je partner, maar wellicht zorgt de buurman voor overlast. Het doek van een tent is tenslotte erg dun. Dus op een camping kan je daar maar net last van hebben. Neem daarom oordoppen mee. Zo heb je geen last meer van dat gesnurk en slaap je goed door.

Advies nodig?

Heb je nog tips nodig voor de alle hierboven genoemde slaapartikelen? Neem dan contact met op met onze specialisten. Wij staan je graag te woord en kunnen jullie over al deze zaken – met uitzondering van de oordoppen – van advies voorzien.

Neem contact op
Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.