Waar moet je op letten bij aankoop van nieuwe fietstas?

Je bent toe aan een nieuwe fietstas en er zijn bijzonder veel soorten fietstassen te verkrijgen. In ons blogbericht proberen we je een aantal tips te geven waar je op kunt letten bij aanschaf van een nieuwe fietstas.  We beperken ons hier tot een fietstas voor achter op je fiets.

Tips voor aankoop

* Controleer voor aankoop of de tas voor je fiets geschikt is. M.a.w. pas de tas op je fiets!
* Bedenk hoeveel spullen je mee wilt nemen naar je werk of elders. Gaat het passen?
* Fiets je het hele jaar door, kies dan voor een waterdichte (dus niet waterafstotende) tas.
* Wil je een vaste of pak-af-tas? Wil je veel zware spullen meenemen? Misschien is dan een stevige vaste tas dan wel de beste keuze voor jou. Pak-af-tassen zijn vooral geschikt voor forensen of fietsvakanties, maar ook voor kleine boodschappen.
* Oefen een paar keer het openen en dichtmaken van de tas. En bedenk of je dat wel elke dag wil doen…

Enkel of dubbel
Er zijn 2 typen fietstassen voor achter: Enkele of dubbele. De dubbele fietstas heeft aan beide kanten van het achterwiel een tas waardoor het gewicht altijd goed te verdelen is en dat houdt de fiets beter in evenwicht. Je kunt natuurlijk ook voor 2 enkele fietstassen kiezen, die zijn vaak onafhankelijk van elkaar te bevestigen en los te maken.

Bevestiging
Dubbele fietstassen worden vaak met gespjes en riemen aan de fiets vastgebonden. Deze tassen zitten daardoor vaak erg goed vast en kunnen niet makkelijk worden gestolen.
Enkele fietstassen worden vaak met een kliksysteem aan de bagagedrager vastgezet en kunnen makkelijk van de fiets losgehaald worden. Bij een goed kliksysteem zit een enkele tas minstens net zo goed vast als een dubbele tas. Het voordeel van een kliksysteem is dus dat de tas snel los of vast kan worden gemaakt. Controleer kliksystemen op duurzaamheid. Zitten er kleine losse deeltjes aan die makkelijk kunnen breken of is het een stevig systeem?

Afsluiten
Een rits sluit goed af maar werkt niet snel. Ook kun je bij een rits-sluiting geen lange voorwerpen meenemen. Tassen met grote flappen zijn handig omdat je de flap altijd makkelijk over de tas heen kunt gooien. Door de flap vast te klikken of te gespen sluit de tas altijd, ook als je wat grotere spullen wilt meenemen.

Rolsluiting
Een rolsluiting wordt veel gebruikt om fietstassen waterdicht af te sluiten. Maar een rolsluiting is niet heel handig als je snel iets uit je tas wilt pakken. Daarom hebben onze fietstassen ook een handig opbergvakje aan de voorkant van de tas.

Grootte en inhoud
Bedenk goed hoeveel ruimte je nodig hebt. Een goede fietstas heeft rond de 25 liter inhoud.

Veel succes bij je zoektocht, of wil je een persoonlijk advies? Kijk snel verder in ons online shop of bezoek één van onze resellers.

 

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.