Waar moet je op letten bij de aankoop van een fietsrugzak?

Een fietsrugzak; sommige wielrenners en mountainbikers zweren erbij. Dat begrijpen wij heel goed. Als je namelijk op de racefiets lange solo-toertochten rijdt, kan een rugzak ideaal zijn om gereedschap en wat reservemateriaal mee te nemen. En bij de mountainbikers zijn fietsrugzakken vooral geliefd als waterdrager. Maar welke fietsrugzak moet jij nu hebben? En hoeveel past er eigenlijk in welke rugzak? Gabbag legt het je graag uit!

Comfortabele fietsrugzakken

Fietsrugzakken zijn er echt in alle soorten en maten. Een goede fietsrugzak zit fijn en heeft voldoende ruimte om bijvoorbeeld fietsgereedschap mee te nemen. En met een beetje geluk is het dus ook nog een waterdrager. Uiteraard staat de draagcomfort bij alle fietsrugzakken centraal. Want of je nu een relatief korte rit maakt of de hele dag onderweg bent: een fietsrugzak moet je niet hinderen. Daarnaast speelt ook de ventilatie een belangrijke rol. Gabbag zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is tussen je rug en de fietsrugzak. Dat zorgt ervoor dat de lucht goed door kan stromen. Anders kan een rugzak behoorlijk zweterig aan gaan voelen.

Rugzakken voor mountainbikers

Fietsrugzakken voor mountainbikers hebben vaak, naast voldoende bergruimte, ook een waterreservoir. Rugzakken voor racefietsers zijn vaak lekker compact, hebben geen waterreservoir en zijn lekker licht. De fietsrugzakken van Gabbag zijn erg populair omdat ze ruimte hebben voor drinkzakken.

Fietsrugzakken met waterreservoir

Een fietsrugzak met waterreservoir is vooral handig voor mountainbikers. Voor deze groep is het niet handig om allerlei spullen achterin hun wielershirt te doen. Dit kan er namelijk tijdens het mountainbiken snel uitvallen. Verder hebben de meeste mountainbikes hebben maar ruimte voor één bidon. En bij sommige mountainbikes is zelfs die ruimte erg beperkt. Nog een voordeel van een rugzak met drinkreservoir: in de winter bevriest je drinken niet omdat het water dicht op je rug ligt. Daarnaast kan ook een bidon bij ruig terrein uit de bidonhouder stuiteren. Geen wonder dus dat veel mountainbikers er voor kiezen een fietsrugzak met waterreservoir te dragen. Je kunt fietsrugzakken krijgen met een waterreservoir tot wel 3 liter!

Hoe groot moet jouw fietsrugzak zijn?

Bij het kiezen van een fietsrugzak moet je dus goed kijken naar wat je er mee wilt doen. Allereerst moet je bepalen of je een waterreservoir mee wilt nemen. Daarna kijk je naar het gebruik om het volume te bepalen. Een goede fietsrugzak hindert je niet tijdens het fietsen en zit comfortabel. En je kunt beter net wat ruimte over hebben dan tekort komen. De meeste fietsrugzakken hebben namelijk wel handige banden om een teveel aan loze ruimte er gewoon uit te knijpen voor een fijn compact pakketje.

Hydro Gabbag (drinktas)

We hebben hieronder een globaal overzicht van hoe groot onze Hydro Gabbag, een drinktas, is. Geen wet, omdat iedereen zijn eigen voorkeuren heeft, maar zo krijg je wel een indicatie van de maten. De inhoud van de rugzak staat los van een eventueel waterreservoir.

Wat past er in welk formaat fietsrugzak?

Inhoud / Volume (liter)0-5 l.
MultitoolV
TelefoonV
PortemonneeV
BinnenbandV
BandenlichtersV
Pomp/CO2V
Regenjack/windjackV
Reepjes/gelletjesV
Kettingtool en missing linkV
ZonnebrandV
Arm- en beenstukkenX
HanddoekX
ReservekledingX
WerkkledingX
SchoenenX

Meer informatie

Wil je graag meer weten over onze fietsrugzakken? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten. Zij staan je graag te woord!

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.