Waarom een lakenzak (vaak) nodig is?

Een lakenzak zorgt voor meer comfort tijdens de nacht. De meeste lakenzakken voegen een aantal graden toe aan de isolatie. Zo ben je met één en dezelfde slaapzak flexibeler wat de seizoenen betreft. Ook zorgt een lakenzak ervoor dat je slaapzak langer mee gaat. Een lakenzak kun je beter wassen en drogen dan een slaapzak. Dankzij de verschillende materialen gaat een lakenzak ook beter om met vochttransport (zweet). Deze kun je namelijk beter uithangen dan slaapzakken om te laten drogen.

Wat is een lakenzak?

Sommige mensen zweren erbij, anderen vinden het overbodig of twijfelen nog. Toch kan het heel handig zijn om bij je te hebben als je gaat backpacken: de lakenzak. Een lakenzak is een soort heel dunne slaapzak van (polyester)katoen. De lakenzak is bedoeld om in je slaapzak te doen waardoor je je slaapzak niet bevuild en deze niet na elk gebruik hoeft te wassen. Ideaal tijdens een lange reis, waarbij je niet zomaar een plek zult vinden om je slaapzak fatsoenlijk te wassen/stomen.

Maar een lakenzak is niet alleen handig voor mensen die gaan kamperen/ hun eigen slaapzak bij hebben. Ook in sommige hostels komt een lakenzak goed van pas. Soms kom je in een hostel/  guesthouse terecht waar lakens of een deken liggen die duidelijk al een tijdje niet gewassen zijn. Dan kan het heel fijn zijn om toch in een schone lakenzak te kunnen kruipen en de dekens daar weer overheen te leggen.

Een lakenzak is zo ontwikkeld dat hij eenvoudig te (hand)wassen is. Door het dunne materiaal van de zak is hij daarna ook snel droog. Ideaal dus als je snel door moet en geen tijd hebt om lang met de was bezig te zijn. Door de dunne stof is een lakenzak makkelijk klein op te vouwen. Hierdoor neemt de lakenzak dus niet veel ruimte in beslag in je backpack en is hij makkelijk snel op te bergen. Een lakenzak weegt daarnaast niet veel.

Veel reizigers gebruiken de lakenzak ook als slaapzak in warme landen. Toch iets meer warmte dan zonder deken slapen en stukken koeler dan een slaapzak of deken.

Een lakenzak: meenemen of niet?

Lakenzak Gabbag blauw

Als je langere tijd op reis gaat en aan het onderzoeken bent wat je mee moet nemen, krijg je vaak de tip om een lakenzak mee te nemen. Veel reizigers zweren hierbij, anderen vinden het echt niet nodig. Of je een lakenzak mee moet nemen of niet hangt er echt van af wat voor reis je gaat maken en hoe je zelf met dingen omgaat. Als je tijdens je reis vooral lowbudget guesthouses/ hostels wil gaan bezoeken, kan het wel fijn zijn om een lakenzak mee te nemen. Op die manier weet je in ieder geval zeker dat je in je schone lakenzak kan liggen als de lakens van het hostel er niet zo fris uit zien.

Voor een eerste lange reis zouden wij aanraden om de lakenzak zeker mee te nemen. Op die manier kan je kijken of het iets voor je is. De lakenzak weegt bijna niks en neemt heel weinig ruimte in. Investeer voor je volgende reis dan in een goede lakenzak, waar je langere tijd mee vooruit kan. Een kwalitatief betere lakenzak ademt beter en heeft vaak een fijnere stof, waardoor je hier fijner in ligt.

Onze lakenzak is goed te combineren met onze slaapzak

Wil je een lakenzak kopen, dan is het belangrijk om te kijken welke je wilt hebben. Wat ga je ermee doen? In welke omstandigheden ga je deze gebruiken? Gebruik je de lakenzak alleen met of zonder slaapzak? Hierin kunnen wij advies geven.

Vragen?

Als je nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met een van onze productexperts voor een persoonlijk advies.

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.