Waarom kamperen in de herfst leuk is: 7 redenen

De meeste kampeerders hebben de tent of caravan na de zomer opgeborgen, maar wat dacht je ervan om eens te gaan kamperen in de herfst? In het najaar erop uit gaan is namelijk hartstikke leuk en hét perfecte moment om tijdens een heerlijke wandeltocht te genieten van de warme herfstkleuren.

1) Kamperen in de herfst te koud? Echt niet!

Waarschijnlijk denk je bij kamperen in het najaar aan kou en nattigheid, maar dat hoeft helemaal niet! Misschien krijgen we nog wel een heerlijke indian summer met veel zonnige nazomerdagen, maar als de temperatuur wel wat lager is hoef je het ook nog niet koud te hebben. Met de juiste kleding, een warme slaapzak en een kachel bescherm je jezelf namelijk tegen de kou. Voordeel van de herfst: je kan lekker actief zijn zonder het véél te warm te hebben en zo te moeten zweten als in de zomer.

Tip: Kleed je goed aan en draag genoeg laagjes. Dat houdt namelijk je lichaamswarmte beter vast en daardoor blijf je langer warm.

2) Verblijven in de prachtige natuur

In de herfst verkleurt de natuur en dat is prachtig om te zien. Het landschap verandert in een pallet van roodtinten en de bladeren beginnen te vallen. Ideaal voor iedere (hobby)fotograaf!

3) Ontdekkingstocht in het bos

In de herfst kan je heerlijke wandelingen maken en het voordeel is ook dat je niet raakt uitgekeken, want in de natuur is namelijk van alles te ontdekken, ook voor kinderen. Ga bijvoorbeeld op zoektocht naar kastanjes, eikels en dennenappels. Houd er wel rekening mee dat in de meeste gemeenten een sprokkelverbod geldt. Kijk dit dus wel even na voordat je bijvoorbeeld de kastanjes meeneemt om er mooie kunstwerken van te maken bij de tent.

4) Rustig en goedkoper kamperen

Het is een stuk rustiger op de campings in het najaar dan in het hoogseizoen en daardoor is reserveren vaak niet noodzakelijk. Ook financieel heeft de herfst zo zijn voordelen: een overnachting kost over het algemeen een stuk minder geld dan in de zomer. Tip: check van te voren wel of de camping geopend is, want sommige campings zijn gesloten in het najaar.

5) Herfstkamperen is knus en gezellig

’s Ochtends stap je je warme tent uit en ga je de ochtenddauw tegemoet. Voordat je in de natuur gaat vertoeven begin je de dag met een kop warme koffie en verse broodjes. Na een dag in de frisse buitenlucht speel je onder het genot van een kop warme chocolademelk of glühwein een gezellig kaartspel. De kaarsjes zijn aan en je zit onder een dekentje. Denk daar nu nog een fijne warme kachel bij en het plaatje is toch compleet?

6) Spetter, spatter, spater: regen op de camping

Hoewel regen de meeste mensen afschrikt, kan het ook heerlijk zijn: regenlaarzen aan en lekker stampen in de plassen. Er zijn genoeg activiteiten die leuk zijn om te doen als het regent. Denk ook eens aan het heerlijke tikkende geluid op je tentdoek terwijl jij lekker warm opgerold ligt in je slaapzak. Genieten toch?

7) Geen muggen in de tent

Een heel groot voordeel van de herfst is dat je niet wordt gestoord door gezoem om je hoofd, want er zijn geen muggen! Je kan de deet en de citronellakaarsen dus wel thuis laten deze vakantie.

Kortom: kamperen in de herfst is hartstikke leuk! Houd jij ook zo van de herfst en ga jij er dit najaar ook weer op uit of ben jij een echte zomerkampeerder? Laat het ons weten!

Contact opnemen

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.