WAAROM WORD HET EEN DUFFELTAS GENOEMD?

Ga je voor een weekendje luxe of op relaxte campingvakantie en wil je het groter aanpakken, maar het wel lekker compact en veilig houden. Grote kans dat je dan kiest voor het mee nemen van een duffeltas. Maar waar komen deze oersterke tassen eigenlijk vandaan?

 

De oorsprong van duffeltas

Duffeltassen zijn vernoemd naar de stad waar hun dikke stof oorspronkelijk werd gemaakt. De stad Duffel ligt in België, in de buurt van Antwerpen. De productie van de grove, wollen stof dateert uit het midden van de 17e eeuw.

Waterafstotende duffeltas Gabbag 65 liter

Duffel Gabbag, waterafstotende duffeltas 65 liter wit

 

Eerste gebruik duffeltas

Het gebruik van de duffeltas heeft zijn wortels in het leger. De eerste vermelding werd gevonden in brieven geschreven in WOI. In die tijd waren de tassen korter en leken ze op een knapzak. Als ze volledig waren ingepakt, waren ze moeilijk te hanteren en veel soldaten lieten ze dan ook in de loopgraven achter.

 

De duffeltas zoals we hem nu kennen

in het begin van de jaren 40 zagen duffeltassen grote verbeteringen in zowel stevigheid als functie. De tassen werden groter en kregen stevige riemen voor het dragen van zwaardere lasten. Deze duffeltassen hebben veel overeenkomsten met de tassen waar we vandaag nog steeds van houden.

 

Hoe duffeltassen populair werden

De populariteit van duffeltassen verspreidde zich na de Tweede Wereldoorlog ver buiten militaire toepassingen. In de loop van de tijd is de duffeltas blijven evolueren, steeds stijlvoller en functioneler geworden met behoud van zijn iconische robuuste veelzijdigheid.

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.