Wat is waterdichtheid en hoe wordt dat bepaald?

In onze waterdichte tassen collectie kom je bij onze Bag, Packs & Sacks het woord waterkolom tegen in de beschrijving. Om onduidelijkheden rondom dit begrip weg te nemen, hier een heldere uitleg van deze indicator.

Waterkolom; wat betekent dat?

Waterkolom geeft aan in welke mate een materiaal waterdicht is. Hoe hoger het getal dat wordt weergegeven, hoe hoger de waterdichtheid van het materiaal en hoe langer het dus duurt voordat het materiaal doorlekt.

Hoe wordt de waterdichtheid vastgesteld?

Het materiaal wordt getest op waterdichtheid met een ‘waterkolom’. Dit is niet meer dan een buis (ook wel kolom) met een diameter van ongeveer 2,5 cm. Deze buis wordt op het materiaal geplaatst en hier wordt water in gegoten. Dan wordt gekeken bij welke hoeveelheid water het materiaal begint te lekken. Bij een waterkolom van 3.000 mm wil dat dus zeggen dat het materiaal pas lekt wanneer het onder druk staat van 3 meter water.

Hieronder volgt een overzichtelijk lijstje om een idee te krijgen van de waterdichtheid:

0 mmNiet waterdicht
0 – 1.000 mmWaterafstotend, maar niet waterdicht
1.000 mm – 5.000 mmWaterdicht tegen regen, maar niet bestand tegen enige vorm van druk.
5.000 mm – 15.000 mmCompleet waterdicht in de regen en bestand tegen veel vormen van druk.
15.000 mm – 30.000 mmCompleet waterdicht, zelfs onder de meeste extreme druk.

Waterdichte tassen

We hebben een groot assortiment aan duurzame en waterdichte tassen waaronder The Original Gabbag II, Reflective Gabbag, Day Gabbag, Dry Gabbag en Bike Gabbag. We maken gebruik van ijzersterke materialen die door ons zelf zijn ontwikkeld en deze zijn niet alleen waterdicht maar ook duurzaam en bestand tegen scheuren. Daarnaast zijn de producten van Gabbag helemaal luchtdicht af te sluiten, dankzij de rolsluiting.

Wil je meer weten over onze producten of wat een waterkolom is? Neem dan vrijblijvend contact op met onze verkopers. Ons team helpt je graag bij het maken van de juiste keuze!

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.