WATERDICHT OF WATERAFSTOTEND? That´s the question!

Het lijkt onbelangrijk! Je wil graag een (rug)tas aanschaffen en denkt bij het zien van de woorden “waterdicht” of “waterafstotend” dat het hier om een tas gaat welke gemakkelijk urenlang in de regen gedragen kan worden, zonder dat de regen door de stof heen lekt. Het heet tenslotte niet voor niks een ‘waterdichte tas’. Dit is echter niet altijd waar, er bestaat een groot verschil tussen waterdicht en waterafstotend en we leggen dit graag kort en bondig aan je uit.

Waterafstotend

Een (rug)tas van waterafstotende stof is ideaal voor de lichtere, mildere regenbuien en zal je hierin prima droog houden. Echter, bij langdurige hevige regenbuien zal deze tas op een bepaald moment doorlekken. Er bestaat veel verschil tussen diverse soorten waterafstotende stoffen, de één houdt wat meer en langer regen tegen dan de ander. Een waterkolom van 0 – 1.000mm mag als waterafstotend aangeduid worden. Helaas worden er in veel winkels tassen verkocht als zijnde ‘waterdicht’, maar gaat het hier vaak om een waterafstotende tas wat niet tot nauwelijks regen tegenhoudt. Helaas kom je daar vaak pas achter nadat je de tas gedragen hebt tijdens een regenbui en mag je om deze rede de tas niet meer ruilen of retourneren. Het beste kun je de tas even testen door deze onder de kraan te houden. Je merkt hierdoor al heel snel of een stof bestand is tegen water of niet.

Waterdicht

Een (rug)tas van waterdichte stof zal je droog houden, ook tijdens langdurige hevige regenbuien. Waterdicht betekend dat er geen water door het materiaal heen kan dringen. Echter ook in (rug)tassen van waterdichte stof zitten grote verschillen in hoeveel water deze kan tegenhouden. Waterkolommen geven de klassering in waterdichtheid van de stof aan. Over het algemeen wordt een waterkolom vanaf 1.000mm als waterdicht aangemerkt, maar er bestaan ook stoffen met een waterkolom van 28.000mm, echter zijn deze stoffen vaak niet prettig om te verwerken als tas. Een waterkolom geeft het aantal mm water die een materiaalstof kan verdragen per m2 aan. Je kunt er vanuit gaan dat als een tas waterdicht genoemd wordt, deze prima bestand is tegen regenbuien. Zoals onze 100% waterdichte bags, packs & sacks.

Waterdichte naden en ritsen

Of een (rug)tas waterdicht is, is niet alleen van de stof, maar ook van de naden en de ritsen afhankelijk. Regen kan door de naden van een tas heenkomen, daarom zijn de meeste van onze (rug)tassen voorzien van naden die getapet zijn. Dit voorkomt doorlekken van de regen door de naden. Ook door de ritsen kan water de tassen binnendringen, let daarom bij de koop van een tas goed op de maatregelen die getroffen zijn om ervoor te zorgen dat water niet door de ritsen kan doordringen. Dit kan d.m.v. waterdichte ritsen, maar ook door het gebruik van een extra flapje over de rits wat ervoor zorgt dat water niet bij de rits kan.

Advies nodig welke rugzak nu het beste voor jou is? Neem contact met ons op en we vertellen er je er graag over.

Contact opnemen

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.