Waterkolom: het verschil tussen waterdicht en waterafstotend

Een vraag die veel klanten stellen: wanneer is een tas nou écht waterdicht? Je denkt bij het zien van de woorden ‘’waterdicht’’ of ‘’waterafstotend’’ dat het gaat om een tas die je uren lang in de regen kunt laten staan. Dit is echter niet altijd waar, er bestaat een groot verschil tussen waterdicht en waterafstotend en we leggen dit graag aan je uit.

 

Hoe word waterdichtheid gemeten?

De waterdichtheid van een rugzak wordt uitgedrukt in mm. Dit wordt gemeten met een waterkolom. Hoe hoger de mm hoe hoger de waterdichtheid is. Wanneer één rugzak een waterdichtheid van 8.000 mm heeft is die 100% waterdicht en geschikt voor de meest extreme weersomstandigheden. Wanneer de rugzak een waterdichtheid van 0 mm heeft, is de tas slechts voorzien waterafstotend coating. Hieronder staan de verschillende maten van waterdichtheid in een schema uitgelegd:

0 – 2.000 mm: de tas heeft alleen maar een waterafstotende coating gekregen.

2000 – 3000 mm: Waterdicht, maar bij zware buien kan er echter water naar binnen sijpelen.

3000 – 5000 mm: Volledig waterdicht. De tas blijft zelfs bij hevige regenbuien droog.

5000 – 8000 mm of meer: Extreem waterdicht. De tas kan worden gebruikt onder de meest extreme weersomstandigheden zoals hevige sneeuw val.

 

Een waterdichte sluiting

Voor rugzakken worden verschillende sluitingen gebruikt. Ieder sluiting heeft weer een andere mate van waterdichtheid. De meeste tassen sluiten met een Rits- of rolsluiting. Hieronder leggen we in het uit wat het verschil is tussen de verschillende sluitingen.

Ritssluiting

Ritsen zijn de meest voorkomende sluiting. De meeste ritsen zijn echter niet waterdicht! Over het algemeen geldt: hoe gemakkelijker de rits sluit, hoe minder waterdicht deze is.

Kliksluiting

Rugzakken met kliksluiting beschermen alleen de bovenkant van de tas tegen water met een waterdichte “lap” aan de bovenkant.

Rolsluiting

Dit type sluiting wordt het meest gebruikt bij 100% waterdichte rugtassen om alles daadwerkelijk droog te houden. De rolsluiting heeft namelijk de hoogste waterdichtheid. Eerst doe je jou spullen in de backpack en vervolgens rol je het sluitstuk een aantal keer op en zet deze vast. Zelfs tijdens extreme weersomstandigheden zoals: hevige buien, sneeuwval en stormen zijn jouw spullen beschermd!

 

VRAGEN

Geen probleem, je kunt altijd contact opnemen met een van onze product experts voor een persoonlijk advies. Wij wensen je veel plezier onderweg.

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.