Winterkamperen? Ook in de winter kun je kleurrijk kamperen!

De winter staat niet echt bekend als kampeerseizoen. Maar lage temperaturen betekent niet dat je jouw kampeeruitrusting weer op zolder of in de schuur moet opbergen tot de volgende zomer. Integendeel! Dus als jij nog nooit in de winter hebt gekampeerd, dan geven we geven je 5 goede argumenten waarom je dit wel zou moeten uitproberen.

1.     Rust

Het feit dat de winter geen kampeerseizoen is werkt eigenlijk in je voordeel als het om rust gaat. Minder mensen gaan op pad, dus als je de voorbereiding een beetje goed doet dan is de kans groot dat je de hele omgeving voor je zelf hebt.

2.     Geen gezweet, geen gewoel

Iedereen kent het wel. Hoog zomer, slapen in een te warme tent. Gedraai, gewoel, de hele nacht geen oog dicht doen. Na 14 dagen doodmoe weer huiswaarts keren. In de winter heb je dit probleem niet. Slapen in de frisse buitenlucht is niet alleen gezond, je slaapt er bovendien erg lekker van. Wel een goed geïsoleerde slaapzak meenemen.

3.     Je hebt geen koelbox nodig

Op die zelfde warme dagen dat je ‘s nachts de slaap niet kunt vatten door de hitte, is het overdag nog erger. De kaas op je brood voelt zacht en warm aan, de melk is zuur binnen een uur en dat koude biertje waar je zo zin in hebt is eigenlijk lauw. En dat alles terwijl je toch een koelbox mee had genomen. In de winter is dat biertje gegarandeerd koud!

4.     Minder insecten

Onze persoonlijke favoriet. In de winter zijn er simpelweg minder insecten. Belangrijker nog, minder muggen. Dit alleen al is een reden om er in de frissere maanden van het jaar op uit te trekken.

5.     Meer waardering voor thuis

Misschien een open deur, maar als je heerlijk primitief gaat winterkamperen dan weet je thuis en alle luxe die daar bij hoort na afloop weer net iets meer te waarderen. Te beginnen bij die o zo heerlijke warme douche.

Waar kan je winterkamperen?

Kamperen in de winter is een bijzondere ervaring en kan in Nederland op een groot aantal plekken. Een aantal van die plekken liggen bovendien op de mooiste locaties van ons kleine land. Kijk maar eens op www.logerenbijdeboswachter.nl. Op de Natuurkampeerterreinen is het dan extra rustig, soms heb het hele terrein voor jezelf. De natuur is anders, stiller, maar nog altijd prachtig. Na een heerlijke boswandeling een kopje koffie drinken of een maaltijd koken boven een vuur: je komt gegarandeerd tot rust. Winterkamperen kan uitdagend zijn, maar ook comfortabel. Neem in elk geval goed materiaal mee. Voor een complete winteruitrusting kan je terecht bij Gabbag.

Wat is jouw favoriete winterkampeerplek?

Ben jij al een doorgewinterde winterkampeerder, vertel ons dan jouw favoriete winterkampeerplek.

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.