Winterkamperen: waarom zou je je er (niet) aan wagen?

Hoe heerlijk de feestdagen ook zijn, die laatste weken van het jaar kunnen soms toch best een beetje benauwend voelen. Daarom is het toch heerlijk om na de oliebollen er even helemaal tussenuit te kunnen? Je terug te trekken in de natuur en te genieten van de rust en de ruimte. Een huisje huren is vaak prijzig. Meestal zijn ze in deze tijd van het jaar ook al helemaal volgeboekt. Gelukkig is er nog een manier om in de winter even aan het alledaagse te ontsnappen, zonder dat dit veel geld hoeft te kosten: kamperen! In ons blog lees je waarom iedereen zich zou moeten wagen aan een winterkampeervakantie.

Kamperen in de winter

Als je denkt dat kamperen alleen iets voor de zomer is, dan heb je het mis. Kamperen kan het hele jaar door, zo schreven we voor vorig jaar al in ons blogbericht ‘Winterkamperen? Ook in de winter kun je kleurrijk kamperen!‘. En zelfs in de winter kun je er met de tent op uit trekken en zijn er campings die speciaal zijn ingericht om de koude temperaturen te doorstaan. Misschien klinkt het je niet heel aangenaam in de oren, maar winterkamperen kan wel degelijk op een comfortabele en behaaglijke manier. Je kunt zelfs in ons eigen kikkerlandje blijven voor een ultiem winters avontuur (moet het uiteraard nog wel winter worden dit jaar).

Winterkamperen in eigen land

Je hoeft niet ver te reizen om van de bijzondere ervaring van het winterkamperen te genieten. Deze winter zijn er maar liefst 24 campings in Nederland geopend, die behoren tot de Natuurkampeerterreinen. Veel van deze kampeerterreinen zijn speciaal ingesteld op gasten voor deze tijd van het jaar. Zo beschikken de meeste campings over een vuurplaats om een kampvuurtje te stoken. Ook kun je op sommige plaatsen genieten van verwarmde sanitaire voorzieningen. Er zijn soms buitenkachels te huur en vuurschalen te leen en je kunt jezelf opwarmen in zogenaamde slechtweerruimtes. Een overzicht van de 24 kampeerterreinen die tijdens de winter open zijn, vind je hier (bron: hipenhot.nl). Mocht je met de tent op pad gaan, houd er dan wel rekening mee dat de grond bevroren kan zijn. Haringen kunnen dus niet zo makkelijk vastgezet worden. Met een elektrische of simpele handboor maak je eenvoudig een gat en kun je de haring zonder problemen in de grond slaan. Zorg ook voor waterdichte kleding en schoenen, een benzine- of spiritusbrander (gewoon campinggas werkt niet bij temperaturen onder nul) en isolerende slaapmatjes, om het winteravontuur aangenaam te houden.

Meer weten over winterkamperen of over welke slaapzak, lakenzak of zelfopblazende slaapmat u hierbij het beste kunt gebruiken? Laat ons weten. Onze specialisten staan je graag te woord en geven met alle plezier de juiste tips voor een heerlijk warme winterkampeervakantie!

Comments are closed.

Gabbag colors your life

Klantenservice

Maandag- Vrijdag 09:00 – 17:00uur

Nederland • 0621250683
Internationaal • +31 (0) 621250683

WhatsApp • stuur een bericht

E-mail • klantenservice@gabbag.nl
Webcare • @OriginalGabbag

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Gabbag nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.